top of page
a-work-of-art-vlaardingen-marian-kranenborg.webp

Over Marian Kranenborg en A Work Of Art

Wie ben ik en wat doe ik?

Op 18 augustus 2022 plaatste Layla Pansier dit leuke artikel over mij en A Work Of Art op de website van in de buurt Vlaardingen. Het slaat de spijker op zijn kop. Dit ben ik en dit doe ik!

 

Marian geeft kunstlessen aan kinderen en volwassenen: ‘Ik ben steeds weer trots op mijn leerlingen’

18 augustus 2022

Layla Pansier

   ​

Van jongs af aan is Marian Kranenborg al bezig met tekenen en schilderen. Maar pas een aantal jaar geleden besloot ze van haar passie ook haar beroep te maken. “Ik ben er eigenlijk gewoon ingerold,” aldus de kunstenares en kunstlerares.

Marian werkte in de kinderopvang, toen ze werd gevraagd om een keer tekenles te komen geven bij de Buurtvrouw. “Dat was zes jaar geleden,” vertelt Marian. “En sindsdien ben ik nooit meer weggegaan.”

Eén tekenles werden er meer en al gauw kwamen er schilderlessen en allerlei andere lessen en workshops in kunst- en handvaardigheid bij, zowel voor volwassen als voor kinderen. “Na de eerste tekenles voor kinderen, die binnen no time vol zat, kreeg ik de vraag van een van de ouders of ik ook les aan volwassen wilde geven. Ook deze zat binnen een mum van tijd vol.”

 

Passie

Marian gaat verder: “Steeds meer mensen bleken geïnteresseerd en dus kwamen er nog meer lessen en losse workshops bij. Zo ben ik er eigenlijk ingerold.” Toentertijd werkte de Vlaardingse nog in de kinderopvang. “Dat vond ik ook heel leuk, maar kunst is toch echt wel mijn passie. En nu werk ik nog steeds met kinderen, maar ook met enthousiaste volwassenen. En aan beide mag ik mijn passie en talent doorgeven, dat is toch prachtig?”

 

A Work of Art

Niet voor niets zegde Marian twee jaar geleden haar baan op om fulltime te gaan ondernemen als kunstlerares, onder de naam A Work of Art. “Omdat het steeds drukker werd, was het niet meer te combineren, dus ik moest een keuze maken. En die keuze was niet heel moeilijk,” lacht Marian. “Ik vind het gewoon ontzettend leuk om mensen creatief bezig te zien.”

Je kunt bij Marian dus lessen volgen, als je wilt leren tekenen of schilderen, maar ze geeft ook verschillende losse workshops. “Die variëren van tekenen en schilderen tot mozaïeken, liquid art en kleien,” laat ze weten. “Het grappige is dat ik vaak zelf niet eens een onderwerp hoef te verzinnen. Meestal vraagt iemand ‘kan je niet eens dit of dat gaan doen?’ en dan plan ik daar gewoon een datum voor in.”

“Het allerleukste? Wanneer de deelnemers met iets moois naar huis gaan, dat ze zelf hebben gecreëerd,” vertelt Marian. “Niet alleen zij, maar ook ik ben dan ontzettend trots. Dat gevoel ervaar ik iedere keer weer opnieuw.”

 

Kinderen versus volwassen leerlingen

En dat geldt zowel voor de lessen aan kinderen, als aan volwassenen, laat de kunstenares weten. “Ik zou ook niet kunnen kiezen tussen de twee doelgroepen. Kinderen durven aan de ene kant veel meer en dat kan heel leuk zijn.”

Niet alleen de deelnemers, ook ik voel me elke keer weer trots als ze iets moois hebben gecreëerd

“Daarnaast zijn er veel volwassenen die meteen bij binnenkomst laten weten dat ze nog nooit een penseel hebben vastgehouden en het vast wel niks zal worden. Naarmate de les zie je hun zelfvertrouwen groeien, omdat ze toch iets heel moois aan het neerzetten zijn. Ook dat is natuurlijk fantastisch!”

Wil je de kunstwerken die Marian zelf maakt zien? klik dan hier.

bottom of page